Mentor from the future

Self-mentoring adventure for leaders and entrepreneurs

A vezetőknek erős támasz kell

Céget, csapatot jól és örömmel vezetni, vagy saját ötletekből üzleti sikert kovácsolni jó képességeket követelő, összetett feladat. Kiszámíthatatlan gazdasági környezetben azonban a valódi célok megtalálása, a fókuszált haladás, a túlterheltség kezelése, külső-belső erőforrásaink megújítása nehezebbé válik.

Felbecsülhetetlen érték ilyenkor egy mentor. De ki ismer minket jobban, ki tud többet a valóságunkról önmagunknál? Önmentorálással, izgalmas mentális modellek és gyakorlatok használatával a kreatívan gondolkodó, bölcs és tökéletesen változásbiztos részünk elérhető a számunkra. Így lesz a vezető legjobb támasza önmaga.

„Végre egy képzés, ami rólunk szól vezetőként és emberként!”

British Telecom

Self-mentoring, közösségben

A „Mentor From The Future” izgalmas önismereti utazás és praktikus vezetőképzés egyben, amely a legsikeresebb magyar startup-ok és a legnagyobb multinacionális cégek népszerű vezetőképző programjainak továbbgondolt, új változata.

Az Invention Factory-ben 2016 óta foglalkozunk Szervezeti-, és vezetőfejlesztéssel. 2023 őszén a harmadik Mentor from the Future képzést indítjuk. Agilis működésünkhöz híven, minden képzést kicsit formálunk, alakítunk az előző képzések tapasztalatai alapján a legjobb eredményekért.

A nyitott gondolkodású felsővezetőknek és vállalkozóknak szóló nyílt csoportos képzés közösséget épít, gondolkodásmódot fejleszt, és erősíti a résztvevők belső támaszát, a bennük élő mentort. A program oktatói az innovatív vezetőképző, mindset-fejlesztő megoldásairól ismert Invention Factory senior trénerei.

Érdekel? Írj!

A [email protected] email címünkre várjuk a jelentkezésed vagy
ha felkeltettük az érdeklődésedet akkor rögtön időpontot is egyeztethetünk!

„A leghasznosabb tréningem, ami az életem minden területére hatással van. Logikusan felépített, sokkal mélyebb tartalmú képzés, mint az átlag, ami gyakorlatilag egy új világlátást ad át. A gyakorlatok is zseniálisak.”

IKEA

Neked szól a képzés, ha…

Nyitott, kísérletezésre kész vezető, cégvezető, vállalkozó vagy, aki szeretne a szokásos munkahelyi környezetéből kimozdulva egy sokszínű, támogató, inspiráló vezetői közösséghez tartozni

 • NÚJRARENDEZÉS - Szeretnél megállni egy pillanatra, és magad mögött tudni az időhiányt, szellemi leterheltséget és fókuszvesztést
 • NEGYENSÚLY - Jobbá akarod tenni az otthoni és hibrid munkát önmagad, a céged, vagy a csapatod számára
 • NVÁLTOZÁSBIZTONSÁG - Meg akarod érteni, hogyan értékelődik át a munka, miként változnak a saját motivációid és mások motivációi, mi mozgatja az emberi gondolkodást és viselkedést változásteli környezetben
 • NTELJES VEZETŐI SZEREP - A sikeresség mellett az örömöt, a belső boldogságot és nyugalmat is keresed a vezetői szerepedben
 • NCÉLORIENTÁCIÓ - Új célokat, új irányt keresel, vagy már kijelölt új terveid megvalósításán dolgozol
 • NJOBB VEZETŐVÉ VÁLNI - Szeretnéd az embereidet és a saját életedet jól vezetni, átérezni a felelősséged
 • NÖNREFLEXIÓ - Megtapasztaltad már, milyen fontos a megfelelő mindset a céljaid eléréséhez, és kész vagy felülvizsgálni a szokásaidat, meggyőződéseidet, konfliktusaidat
 • NTHINK THANK - Szeretsz nyitott, őszinte, sérülékenységeiket felvállaló, támogató vezetőkkel együtt lenni, és inspirációt nyerni közös élményekből, egymás tapasztalataiból, gondolataiból
 • NTRANSZFORMÁCIÓ - A lehetőségeket és a megoldásokat keresed, szeretsz tanulni - önmagadról is -, és kész vagy változni

„Érdekes, izgalmas, figyelemfelkeltő, intim és hatékony. Rengeteget tanított nekem magamról és a világról, amiben élek.”

A program

Az intenzív, két lépcsős, 6 hónapos folyamat során elsajátítod az önmentorálás eszközeit, megtapasztalod az Organoco mindset-alapú vezetői megközelítés erejét, és a megszokott környezetedből kimozdulva, egy kreatív, támogató vezetői csapat tagjává válsz.

A 80+ órás képzés tartalmaz

 • N8×8 óra személyes és 15 óra páros tanulást,
 • N1 személyes mentoring ülést a képzésvezetőkkel,
 • NSzöveges anyagokat minden tréningmodul után, valamint
 • NBelépési lehetőség az Alumni Programba, ahol tovább bővítheted kapcsolataidat, amelynek célja egy szakterületeken átívelő, színes, inspiráló vezetői közösség működtetése.
 • NA képzést opcionális egyéni coaching folyamattal egészítheted ki az Invention Factory mindset coach-aival.

Érdekel a képzés felépítése?

Következő eseményeink

Jelentkezés, díjak, időpontok

Jelentkezés: írj a [email protected] email címre vagy kattints a Jelentkezem gombra, és 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot!

A program első lépcsője, a START PROGRAM 2×8 óra személyes képzésből áll. 

A program második lépcsőjére a, START Programon már részt vetteknek, az IMMENSE PROGRAM. A csoport közösen jelöli ki a találkozások napjait (havonta 2, ill. 1 nap személyesen). 

 • NA Jelentkezem gombra kattintva tudod jelezd felénk érdeklődésedet. 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjuk a program időpontját és felmerülő kérdéseidet.

Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent és mire jó az önmentorálás?

Az önmentorálás egy hatásos módszer, amellyel az egyén saját haladását, változását, fejlődését segíti. Az önmagát jól mentoráló vezető nagy nyomás alatt is hozzáfér a kreativitásához, átlátja a tudatos és kevésbé tudatos vágyait, törekvéseit és belső meggyőződéseit, értékes erőforrásként használja érzéseit, hatásosan kezeli az önkorlátozó tendenciáit.

Az önmentorálásnak része, hogy a vezető jól méri fel mikor van szüksége külső tudásra, támogatásra, vagy erőforrásra, és mindezeket változékony, kihívásos környezetben is képes megszerezni és jól használni.

Módszerünk szerint a magát mentoráló vezető önmaga legfőbb támaszává válik, így a szakmai működésén túl több életterülete pozitívan alakul.

Milyen címet vagy oklevelet szerzek ezzel a képzéssel? Hivatalosan mentorrá válok?

A ’Mentor From The Future’ program egy vezetőknek szóló önismereti és vezetőfejlesztő (regisztrált) felnőttképzés, amelynek elvégzéséről az Invention Factory Development Kft oklevelet ad. A képzés önmagában nem mentor képzés, mert nem mások mentorálására készít fel, hanem önmagunk mentális és érzelmi támogatására fókuszál. Ezzel együtt a jövőben a ’Mentor From The Future” program folytatásaként olyan kiegészítő mentoring modulokat tervezünk indítani, amelyek mások mentorálásához adnak elméleti és gyakorlati támogatást.

Mire jó az opcionális mindset-coaching, amit a képzés mellett ajánlotok?

Az intenzív tanulási folyamat gyakran felszínre hoz egyéni kérdéseket, terveket, elakadásokat, amelyeknek a csoportos találkozások vagy a peer-to-peer tanuló alkalmak nem mindig tudnak elég teret adni. Tapasztalatunk szerint a program hatása ugrásszerűen megnő, ha a résztvevők egyéni coaching támogatást is igénybe vesznek. Az Invention Factory tapasztalt coach csapata jártas a mindset-alapú vezetőfejlesztésben és egyéni munkában, mélységeiben ismeri a ’Mentor From The Future’ képzés témáit és hatásait, és szolgáltatásait a teljes program alatt kedvezményes díjon nyújtja a résztvevőknek.

A képzés angol címen fut, mi ennek az oka? Mi a képzés nyelve?

A „Mentor From The Future” jelenleg magyar nyelvű képzés, de a közeljövőben a program a környező országok vezetői számára is elérhető lesz angolul.

Milyen alapokon áll ez a képzés? Mit érdemes tudni a módszerről, az előzményekről, a képző cégről?

Az első „Mentor From The Future” képzést hosszas kutatómunka és sok éves gyakorlati alkalmazás és fejlesztés előzte meg. A képzés az Invention Factory népszerű vezetői változásbiztonság tematikájára épül, amely számos dinamikus, változékony környezetben működő cégnél bizonyított már, de a korábbi vezetőfejlesztő folyamatoktól két szempontból eltér.

 • Egyrészről a vegyes, nyílt csoportokkal futó program nem kénytelen igazodni egy konkrét cég vezetőkkel vagy vezetőképzéssel kapcsolatos elvárásaihoz sem, így a résztvevők támogatása a legszabadabb, leghatékonyabb módon valósulhat meg. Ha a vezető karriercéljait szeretné átgondolni, ha a jelenlegi cégét / üzleti szektorát tervezi hátrahagyni, vagy ha csak a munkatársai vagy saját vezetői jelenléte nélkül szeretne tanulni, a vegyes csoport inspiráló, biztonságos közeget, a bőséges tematika pedig gazdag eszköztárat ad a számára.
 • Másrészről a képzés a magánembereknek szóló Ivention Factory trénerképző hagyományához híven nem csak vezetői tréning modulokból áll. Nagy hangsúlyt fektetünk a csapaton belüli kapcsolódás erősítésére, ezért peer-to-peer tanulást is alkalmazunk. A találkozásaink között írásos szorgalmi feladatokkal tartjuk fókuszban a tanultakat. Opcionális egyéni coaching-gal tovább emeljük a képzés hatékonyságát és személyes jellegét. Így érjük el, hogy a 9 hónapos folyamatban a vezető maximális odafigyelést kapjon tőlünk és önmagától, és az önmentorálás gyakorlata beépüljön a hétköznapjaiba a képzés végére.

Ha többet szeretnél tudni az Invention Factory korábbi munkáiról, fusd át a weboldalunk nyitó oldalát és referencia oldalát: www.inventionfact.com

Hasznos ez a program, ha nem nekem, hanem az embereimnek, üzlettársaimnak, családtagjaimnak kellene megváltozni és őket akarom mentorálni?

Igen és nem.

Hasznos a program, ha a tanultakat arra szeretnéd használni, hogy felülvizsgáld a környezeteddel való viszonyodat, és a saját gondolkodásod felszabadításával, rögzült mintáid módosításával kísérletezz. Ha hiszel a belülről induló változásokban, ezt a képzést igazán jónak találod majd!

Ha azonban úgy látod, a zavaró helyzetek csak mások hibájából olyanok, amilyenek, ezért kizárólag nekik kellene változni, az önmentoring megközelítés bosszantó és hatástalan lehet a számodra.

Nem egyedül jelentkezem, a cégemből szeretnék egy csapatot hozni a képzésre. Mit tegyek?

Az Invention Factory továbbra is aktív szervezetfejlesztőként, és az üzleti szektort kezelő kollégáink pedig örömmel lépnek kapcsolatba veled. Ha szükséges, az igényeitek alapján egyedi programotok is lehet. Csak írd le a kérésed egy rövid mailben a [email protected], mi 48 órán belül visszahívunk.

Milyen előképzettséget igényel a képzés?

A képzésnek nem iskolai végzettség, hanem vezetői tapasztalat az előfeltétele. Ha most vezető vagy, vagy korábbi pozíciódban vezető voltál, esetleg papíron nem, de a gyakorlatban vezetői funkciót látsz el, itt a helyed! Keress meg minket a [email protected]. Ha bizonytalan vagy, jelentkezés előtt mindenképp regisztrálj egy bemutatkozó beszélgetésre (online 30-60 perc a képzés vezetőkkel).

Nem üzleti területen vagyok vezető. Jöhetek a képzésre?

A vezetés akkor is vezetés, ha a versenyszférán kívül töltesz be vezetői funkciót. Lehet, hogy egy alapítvány, iskola vagy sport csapat van a kezedben, a tapasztalatod gazdagítani fogja a csoporttársaid tanulását, téged pedig inspirálnak majd az üzleti példák. Szeretettel várunk, és ha kérdésed van, örömmel válaszolunk. Írj a [email protected].

Kaphatok árkedvezményt?

Ha valamiért most megterhelő számodra az összeget egyben kifizetni, 2 vagy 6 részletben történő részletfizetésről kötünk veled megállapodást. Emellett 10%-kal tudod csökkenteni a képzésed árát minden résztvevő után, akit magaddal hozol.

Ha munkavállaló vagy, azt tanácsoljuk, beszélj a HR-rel! A cégek gyakran támogatják tanulmányi szerződéssel a munkavállalók tanulását.

Érdekel? Írj!

A [email protected] email címünkre várjuk a jelentkezésed vagy
ha felkeltettük az érdeklődésedet akkor rögtön időpontot is egyeztethetünk!